14 Ağustos 2009 Cuma

KAHVALTI

Gün içinde en sevdiğim, iştahla yediğim öğün sabah kahvaltısıdır.


İyi yapılmış bir kahvaltıdan sonra gün içinde acıkmadan, ya da ufak atıştırmalarla idare edebilirim. Bu açıdan uzmanlarında önerdiği yegane öğündür. Hal böyle olunca sabah kahvaltısında yenilenler de önem kazanıyor. Taze haşlanmış yumurta, domates, ev yapımı reçeller, yağlı-yumuşak bir peynir klasik kahvaltılarımın baş taçlarındandır.


Bugün ben sizlere bunların haricinde afiyetle yediğim 3 ürünü tanıtmak istedim:


1.si

Uzun zamandır kahvaltılarımın top 1' iolan Marmarabirlik'in baharatlı zeytin ezmesi. Kahvaltılarımda tuzlu düşkünü olan ben hatırı sayılı bir süredir zeytin ezmesiz kahvaltı etmem. Haftasonları yanında bir de sıcacık bir açma varsa, tadından yenmez.






2. ürünümüz


Gold fıstık ezmesi. Ne tatlı ne tuzlu bir tadı olan bu ezme, üzerine sürdüğünüz bal ya da reçelle şenleniyor. Aynı zamanda çok besleyici olan bu fıstık ezmesi aslında çocukluğumdan kalma bir tat. Zamanında kavanozun üzerinde kement atan bir kovboy resmi vardı. Hatırlayanlar olabilir. Artık o markanın fıstık ezmesini bulamasam da Gold da idare ediyor.



3. ve son ürünümüz


TAT'ın cevizli ezmesi. Yine çocukluktan kalma bir tat sunuyor bize. Annelerimizin yaptığı acukaya benziyor. Salça ve cevizin muhteşem uyumu sıcacık ekmeklerin üzerine çok yakışıyor.


İşte bunlar benim kahvaltı favorilerim.


Deneyebilirsiniz. Eğer sizin de varsa önerileriniz, zevkle öğrenmek isterim.


4 yorum:

Adsız dedi ki...

H.sonu kahvaltıları gerçekten özeldir;şu ömrü hayatımızda ortalama 3200 kez cumrt. sabahını görme şansımız olduğuna göre bu güzel ve özel cumrt. sabahlarına yakışır, bizi şımartacak kahvaltı hazırlamkta boynumuzun borcu oluyor tabi.benim önerim biraz ağır kaçıcak cinsten ama özelikle h.sonuna doygunluk hissiyle başlamak isteyenler için birebir;şöyleki:bir kapta yumurta yoğurt sıvı yag tuz karbonat ve un iyice karıştırılır az yaglanmış teflon tavaya bu cıvık olan hamur kaşıkla iyice yayılır.üzerine domates püresi(salca veya ketçap)
iyice sürülür.hazırlamış oldugumuz salam sucuk biber mısır domates hamurun üzerine serilir en son kaşar peyniride serpilir ve tavanın kapagı kapatılıp kısık ateşte pizza pişirilir.sıcak olarak servis yapılır afiyet olsun...

Zeynep Aşkın dedi ki...

hmm tarif harika geldi kulağıma bilmem becerebilir miyim?? Hamuru krep hamuru gibi hem bir tava ancak bana yeter, 2 tava yapmak lazım:)))

Adsız dedi ki...

yapabileceğinize eminimde, sorun! insanın aklı ikinci tavadada kalıyor :) ben çevrenizdekileri uyarmış olayım :)

Zeynep Aşkın dedi ki...

benden günah gider:)))