28 Nisan 2010 Çarşamba

KAĞIT KEK


İşte son marifetim!


Kağıt kek sevdam çok eskilere gider. Sanırsam kişisel tarihimde kabarma-içi çiğ kalma telaşesi yaşatmayan bu şirin mi şirin, lezzetli mi lezzetli kağıt kekleri yapma hevesim ortaokul yıllarına dayanıyor.


Sevdiğim her işi suyunu çıkarana kadar yapmaktan zevk alan ben, evdeki koca bir tencerenin içi bu minik keklerden doluncaya kadar yapmış, sonra da amcamın çocuklarını çağırıp zorla onlara yedirmiştim. Bilmem onlar hatırlar mı ama o anda hissettiğim anaç ev kadını duygusu beni şu an bile şaşırtıyor:))


Yapılışı şöyle;


2 yumurta ile 1 su bardağı şekeri iyice çırpıyoruz. Daha sonra yaklaşık 150 gr. eritilmiş sanayağı, 2 bardak un, 1 çay bardağı sütü ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla iyice karıştırıyoruz. Buzluğumda temmuz ayında kalma vişneler olduğundan ben onları da kattım karışıma. Siz de ceviz-badem-fındık-kuru üzüm ekleyebilirsiniz. Herşey yakışıyor bu tarife.



Dikkat ettiyseniz tarifimde kabartma tozu yok. Çünkü Sinangil' in limonlu kekununu kullandım. Siz kekun kullanmıyorsanız tarifinize kabartma tozu ve vanilya eklemeyi sakın ihmal etmeyin; kulaklarımı çınlatmayın!



Benim fırınım büyük olmadığından bir defada ancak 8 kağıdı aldı. İkinci parti kek karışımına 1 kaşık kakao ekledim. Zaten vişne ile kakao çok yakışır birbirine. Toplam 17 kağıtlık bir karışım elde ediyorsunuz bu tarife göre.



Şimdi en üstteki haribo şekerleri de ne alaka diye düşünenler bir bağlantı kurmuşlardır sanırım. Kağıt keklerimi ben bu şekerlerle süsledim. Evde başka bir şey bulamadım, fena da olmadı hani. Özellikle çocuklarına yedirmekte zorlananlar, keklerin, kreplerin üzerinde böyle küçük oyunlarla başarı elde edebilirler belki?

2 yorum:

Bellek Kutusu dedi ki...

çok tatlı olmuş bunlar, ben bir sürü yerim:)

ayşin dedi ki...

ben denedim herkes çok beğendi
sanki browni tadında