10 Şubat 2011 Perşembe

BİRKAÇ ÖNERİ


Kurufasülye, mercimek gibi kuru bakliyatları 8-18 saat önceden ıslatıp, bu suyunu döküp pişirdiğinizde gaz yapmayacağını,

Kimyon' un hazmı kolaylaştıran bir baharat olduğunu ve kurufasülye ve mercimeğe güvenle katabileceğinizi,

Portakal gibi posalı meyveleri katı meyve sıkacağında sıkarsanız, posa kaybı yaşamayacağınızı

biliyor muydunuz?

2 yorum:

Pelin dedi ki...

Zeynep merhaba,

Kimyonu biliyordum ama portalı katı meyve sıkacağında sıkmak iyi fikirmiş. bu araa bizim karabiber tanesi neler yapıyor? Maceralarını okumak istiyoruz. Sevgiyle kucaklıyor ve gıdılarından öpüyorum

Zeynep Aşkın dedi ki...

merhaba pelin.
karabiberimiz iyi. Şimdi uyuyor, ben de evdeyim eylüle kadar yapışık ikizler gibiyiz. Pelincim, bir ara pamuk poğaça yapıcaktım, sitene giremedim çok şükür şimdi çalışıyor. O zaman pişman olmuştum tarifi bir yere yazmamışım diye. Bizim kızın maceraları www.karabibertanesi.blogspot.com ' da. Çin fotoları bekliyorum ben de. Çarşıdan pazardan çek, koy sana da hatıra kalır, şahsen benim çok ilgimi çekiyor...