12 Eylül 2011 Pazartesi

SÜTLAÇ

Tatil yazılarının arasına sütlaç girecek. Tam kıvamında düşünce unutmadan yazmak istedim. Tarif annemin. Uzun süre önce internetten bulduğum bir tarifi denemiş, sonuç hüsran olunca küsmüştüm sütlaca. Geçenlerde annem yapınca onun tarifiyle denedim, kıvam süper oldu.



1,5 çay bardağı pirinci yıkayıp üzerini baya bi geçinceye kadar suyla kaynamaya bırakıyoruz. Pirinçler sularını çekip uzayıp lapa olunca, 1 litre sütü tencereye boşaltıyoruz. Arada bir karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynayınca altını kısıp 1 su bardağı şeker ilave edip dibini tutmaması için yine arada karıştırarak yaklaşık 30 dk. koyulmasını bekliyoruz. Bu esnada sabırlı olmak gerekiyor. Annemin deyimiyle sütlacımızın üzeri manda gözü gibi olmaya başlayınca tamamdır. Kaselere alıp soğutuyoruz.



Hem besleyici hem lezzetli.

Hiç yorum yok: